8 Ekim 2019 Salı

ahşap evler youtube video değerlendirmeleri part 2

Buraya yapılan bir tavsiyeyle karşılaştıgım bireysel bir ev yapım macerası,


Yapım bir çok part halinde yüklenmiş , sanıyorum işin sonunda toplu bir hale gelecektir.

Gayet güzel bir çalışma oldukça emek sarfedilmiş, yapan genç arkadaş da oldukça samimi geldi bana,

Yapı genel olarak güzel ama teknik detaylarda eksiklikler göze çarpıyor, ufak uygulama farklarıyla çok daha uzun ömürlü bir yapı elde edilebilirdi Ayak bağlantılarında demir saç aparatlar kullanılmış , bunlar kısa sürede pas ve dağılma yapacaktır.
Bu parçalar çelik tercih edilse bu sıkıntı yaşanmazdı, su haliyle düzenli boya ve kontrol şart.
Ufak bir bütçe farkı çok fazla iş çıkartıcak ileride... İkincisi ise ahşaplar ya fırınlanmamış ya da uygun şartlarda korunmamış, henuz iskeleti kurarken yeşillenme başlamış, borik asit içeren bir emprenye uygulaması var videoda ki uygulama şekli de yanlış emprenye yapılacaksa bile yüzey uygulaması yerine emdirme şeklinde yapılması gerekliydi , Ve keşke emprenye yerine doğal yağlar tercih edilseydi Malesef türkiyede ahşap evler hep emprenye tuzağına düşüyor.
bknz (emprenye ile ilgili postum)


Geçiyoruz bir diğer videoya:

Biraz eski tarihli bir video, şu ana kadar gördüğüm türk yapımlar içerisinde en başarılı yapım videosu diyebilirim(çekimler değil içerik ve iş kalitesi olarak tabii)

Öncelikle kütük ev ve ince işçiliği çok başarılı, kütük yapısı bütünlüğünü korumada herhangi bir ek işleme gerek kalmadan oldukça başarılıdır. güzel bir uygulama olmuş.
Hatalara gelirsek , taşıyıcı sistem emprenye + zift kaplı kütükle yapılabilirdi(hani emprenyeye karşıydın diyor olabilirsiniz , taşıyıcıda kullanır üzerini ziftle kaplarsanız ömrü yuzyılları görür , üstelik ev içiyle aynı durum değil ayaklarda kullanmak.)

Çatı yüzeyinde şıngıl kullanılmış hem görseli kötü hem ömrü kısa bu eve güzel bir çatı çok ayrı bir hava katardı , şu haliyle galvenizli saç bile daha iyi bir tercih olurdu.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder