8 Kasım 2019 Cuma

ahşap ev firmaları ifşa part 2

Başkalarına ait yapılara ait fotoğrafları topluyoruz ve kendimiz yapmış gibi sitemize koyuyoruz sonra da ifşa edilince mesajla ifşa edene kabahat buluyoruz part 2 ye hoş geldiniz.
Emsal olarak koyduk diye mesaj atacaksanız atmayın, bu evleri kendinizin yapmadıgını  sitenizde açıkca belirtin ,

Geliyoruz bugunun yakalananlarına:

Beşyıldız Ahşap Ev
http://ahsapevlerankara.com/

Honka diye bir finlandiya firması var, çok güzel evler yapıyor tabii bir eksileri var bunlar yerli değil , en azindan bizim için milli hiç değil.

'Beşyıldız Ahşap kurulduğu günden bugüne "Ahşap Ev Sistemleri" üretimi ve uygulama alanında faaliyet göstermektedir. Birikimi ve kapasitesi sayesinde, sektörün lider ve tercih edilen firmaları arasında yerini almıştır. %100 yerli üretim ile imalat ve montaj işlerini başarı ile tamamlamıştır.' 

Demişler ama fotoğraflar hep Honka'dan olunca olmamış malesef.


https://istanbulahsap.com.tr/

Bir başka internet ne güzel şey , oradan alıp alıp sitemize yapıştıralım firması daha.
Bir de watermark basmışlar fotoğraflara, 2010 dan beri bu işi yapıyoruz diyorsunuz kendi yaptıgınız hiç mi ev olmadı? Onları paylasın homifydan ahşap evle ilgili ne kadar fotoğraf varsa indirmişsiniz.



https://evoahsap.com/

En az 250 m2 bir evin fotoğraflarını internetten bulup , doğramaları bile aynı olmayan başka bir yine araklanmış iç fotoğrafı yanına koyup buna bir de 110m2 diye fiyat verip , üzerine arayın mimarlarımıza danışın demek de bir ayrı zevkmiş.

Bence mimarlarınıza ki öyle biri varsa siz danışın görünen kısmında bile 270m2 çatı hesaplanabilen eve 110m2 diyen mimarınızı bence kovun.



Sanırım bu kadar ifşa yeter, internet bu tarz sayfa dolu malesef.Hepsine ayıracak vaktım olmadıgı için, herhangi bir firmayla çalışacak arkadaşlara geçmişte yaptıkları evleri sormalarını, en az bir kaç açıdan çekilmiş fotoğrafları  ve lokasyon bilgisini istemelerini öneriyorum zaten çogunlukla o noktada büyük oranda olaylar anlaşılıyor.

Ayrıca; bir ev modeli seçerken benim şahsi önerim  o firmanın uygulaması yapılmış bir projesini en azından temel almak  ihtiyaç varsa onun üzerinden değişiklikler talep etmek , dolayısıyla render olayına çok güvenmemek , render da mükemmel gözüken bir mimari gerçek yapı unsurları devreye girdiğinde beklentinin çok altında kalabilir.


Su an kendi evim için görüştüğüm 5 ayrı firma var , incelemelerimi görüşmelerim tamamlandıgında buradan paylaşacağım

Esenle kalın


6 yorum:

  1. Merhabalar,
    Öncelikle göstermiş olduğunuz özverili bilgi aktarımları için çok teşekkürler. Tecrübe ve bilgilerinizden faydalanmak ahşap ev yapmayı düşünenlerin çok işine yarayacağına eminim.
    Girizgahımızdan sonra; ahşap ev yapımında eski tren yollarında kullanılan traversleri veya eski maden direklerini kullanmak ( tomruk olarak) ne kadar uygundur. Bu tarz kullanılmış ağaçların doğal fırınlanmış ağaçlar olarak nitelendirmek mümkünmüdür.(isveç - fin tarzı kütük evler için )
    Şimdiden tekrar teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, yorumunuz için teşekkürler,

      Genellikle madenler ve tren yolları traversleri arsenik içeren emprenye methodu uygulanmış ahşaplardır, imhası bile bir avrupada ciddiye alınan ve çözüm üretilmeye çalışılan bir konuyken bunlardan ev yaptırma fikrini kesinlikle önermem.

      Tomruk olarak değil ama normalde artık ev yaptırmada ekonomik olarak kolay kolay kullanamayacağınız bir kereste olan kestane ile yapılmış bir çok ev harabe olarak satılıyor, gerçek bir usta bulur 3-4 evlik malzemeyi ayıklatır, bakımlarını yapar ve eldeki malzemeyle projelendiririm bu malzemeden de 1 ev çıkartırım derseniz, kestaneden yapılmış bir eve malzemeye neredeyse para vermeden sahip olabilirsiniz.

      Tabii ki bu süreç muthiş bir zaman uğraş gerektiriyor sonucu ise tamamen özveriye baglı böyle bir projeye başlarsanız aşamalarını takip etmek isterim.

      Sil
    2. Eski kestane evlerin kerestesini kullanmak muazzam bir fikirmiş. Ama bu malzemenin temini için doğu karadenize gitmek lazım sanırsam.

      Sil
  2. merhabalar, en iyi ahşap ev yapan firmalar hakkında da bilgi verir misiniz. şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar, bir süredir yurtdışında oldugumdan ev yaptırma sürecim biraz duraksadı , geçen hafta donus yaptım su an örnek yapıların ziyaretleri yapıyorum , bu ziyaretler de bittiğinde anlaştıgım ve görüştüğüm firmalarla ilgili detaylı bir yazı yazacağım , ben teşekkür ederim

      Sil
  3. Ahşap evleri bende çok severim.Hatta okuldan sonra bu sektörde çalışmak istiyordum ancak ülkemizde iş imkanları kısıtlı olduğu için olmadı.
    Ben size bir firma önerecektim, burayda bakmanızı öneririm. Asmaz ahşap karkas yapı firması.Üretimim Yalova da.
    kolay gelsin

    YanıtlaSil